Wednesday, 25 April 2012

TIPS BELAJAR

                                                              ASSALAMUALAIKUM,

Hari ni rasa macam free sikit lah...so nak share some TIPS BELAJAR ok korang dah ready belum NADIAH nak bagi nieh....KALAU korang rasa TIPS NIEH BOSAN sila KE DASHBOARD anda semula....TIPS BELAJAR ni boleh digunakan mengikut peringkat umur dari tadika hingga ke universiti boleh pakai JOM:)


1)SEDIAKAN JADUAL BELAJAR
    Maksudnyer buat lah jadual belajar supaya korang tak payah nak memilih subjek...DAN PASTIKAN    IKUT JADUAL TERSEBUT


2)BUAT PETA MINDA
    tak tahu apa itu PETA MINDA?MIND MAP?tak tahu search kat internet....Buat lah YANG kreatif supaya anda ada mood nak bacer kalau black and white jer kan boring...


3)REPEAT&REFRESH
    MEANS korang tak faham balik rumah kaji balik pasal subjek yang korang tak faham tadi
4)STUDY GROUP
   Anda boleh tubuuhkan group jadi anda boleh bertukar pendapat dan anda akan discuss soalan
5)ASK AND SPEAK
    Maksudnyer kalau korang dah tak tahu sangad group pown dah tak tahu...JANGAN SEGAN UNTUK BERTANYA dengan CIKGU ATAU RAKAN ANDA YANG LAIN


Tu yer rakan-rakan...NADIAH dapat ilham from my mum...Jadi follow tuh semua INSYAALAH korang boleh berjaya,yang penting korang tahu steps thats all for today peace:)


                                              ASSALAMMUALAIKUM
Terima Kasih ~!~Sila Follow...

2 comments:

cik najiha said...

berguna sgt2 tipsnie. thanks share ^^ btw sya suka cursor awk. hehe watak dlm troll face jgk kan :)

Nadiah Farhanah said...

tips apo yer??? huhuhu